Čips od parmezana I čedar sira
Priprema
5 mins
Kuvanje
9 mins
 
ips od parmezana I čedar sira je jedna neviđeno zarazna grickalica koju prosto ne možete da prestanete da jedete dok ne slistite sve iz tanjira. Uz parmezan i čedar sir sve šta ide je i začin za bagel koga čine susam, morska so, sušeni beli I crni luk, crni susam, mak i za 10 minuta čips je spreman! Pored toga što ga možete poslužiti kao hrskavu grickalicu, super je dodatak jelima - potažima, salatama i sl. U postu za hladni potaž od avokada koji serviram upravo sa ovim čipsom, gomila vas me je pitala za recept, te evo ga danas pred vama 🙂
Kategorija: Brzi zalogaji
Kuhinja: Kreativna
Keyword: Čips, ČIps od čedar sira, Čips od parmezana
Autor: MyTastyPot
Sastojci
  • 100 g permezan sira
  • 100 g čedar sira
  • Začin za bagel susam, morska so, sušeni beli I crni luk, crni susam I mak
Priprema
  1. Korak 1 – Komade parmezana I čedar sira iseckajte I izblendirajte u blenderu (možete da koristite i rende).

  2. Korak 2 – Sireve pomešajte I dodajte začin za bagel.

  3. Korak 3 – Na pleh stavite papir za pečenje, zatim prstohvat sira u vidu kuglice, pa ga rukom stanjite kako bi krug bio što ravnomerniji i ravniji.

  4. Korak 4 – Pleh stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 C i pecite oko 9 minuta.

  5. Korak 5 – Čips izvadite iz rerne, ostavite da se malo prohladi i onda nožem skidajte sa papira. Pošto je sir dovoljno masan, lako se skida tako da tu nema brige. Ovako spremljen čips može vam poslužiti kao dobar snack ili starter, a sjajno ide i uz razna jela kao što su potaži, salate, rolnice od patlidžana….

Napomene