Dimljena butkica sa mileramom i renom
Priprema
10 mins
Kuvanje
2 hrs
Porcija
4 osobe
 
Koliko god pokušavala da se prebacim u neki zdraviji mod, nekako mi tokom januara to baš ne polazi za rukom. Slave, praznici, pa opet slave, praznici i mene inspiracija odvuče u pravcu gurmanluka koji na kraju nekako uvek dobro legnu uz ove hladne zimske dane. Danas vam predstavljam recept koji nijednog gurmana neće ostaviti ravnodušnim - dimljenu butkicu sa prelivom od milerama i rena uz obaveznu salatu od kiselog kupusa sa strane.
Kategorija: Glavno jelo
Kuhinja: Internacionalna
Porcija: 4 osobe
Autor: MyTastyPot
Sastojci
  • 2 kg dimljene butkice
  • Par zrna bibera
  • 1 kašičica lorbera ili par listova lovorovg lista
  • 400 ml Milerama
  • Kašika – dve rena
Priprema
  1. Korak 1 – Dimjenu butkicu dobro operite, i istranžirajte - odvojite meso od kostiju i isecite na sitnije parčiće. Stavite sve u vodu da se kuva nekih 15 minuta, te prvu vodu bacite. Zatim sipajte novu vodu, ubacite biber i lorber i kuvajte sve oko sat, sat i po. Naravno, ukoliko kuvate u ekspres loncu sve će biti gotovo brže, za nekih pola sata.
  2. Korak 2 – Sjedinite mileram i ren. Fil treba da bude malo ređi, tako da dodajte i 2-3 kutlače vode u kojoj se butkica kuvala.
  3. Korak 3 – Skuvanu butkicu poređajte u vatrostalnu činiju, prelijte sa pripremljenim filom i sve pecite oko 30 minuta.
  4. Korak 4 – Gotovu butkicu služite uz kiseli kupus, krompir, pasulj ili neki sličan dodatak.