Sladoled od manga, banana i malina
Priprema
7 mins
Porcija
6 porcija
 
Sladoled mogu da jedem u svim varijantama, ali su mi voćni oduvek bili favorit, pogotovo tokom ovih vrelih dana. Još od malena sam volela da ne bude skroz leden, već pomalo istopljen (ko se seća onog na točenje kod hotela “Moskva” znaće o čemu govorim) za razliku od moje dece koja vole da bude na štapiću I skroz zamrznut. Na sreću, uz pomoć @boschhomesrb #vitaboost blendera mogu da dobijem obe varjante I zadovoljim sve. Korišćenjem #icecream programa, dobija se sladoled kremaste strukture, baš onakav kakav ja volim, dok za klince smesu stavljam u kalupe pa u zamrzivač I za kratko vreme imam spremne smrznuti sladoled na štapiću.
Kategorija: Desert
Kuhinja: Kreativna
Keyword: Sladoled, sladoled od manga
Porcija: 6 porcija
Autor: MyTastyPot
Sastojci
  • 3 banane
  • 1 mango
  • 400 g malina
  • 1 kašika kokosove pavlake
  • 1 kašika kondenzovanog mleka
  • 2 kašike meda
Priprema
  1. Korak 1 – Banane i mango iseckajte i zaledite na krako kao i maline, minimum sat vremena.

  2. Korak 2 – Zatim u blender stavite zamrznute banane I mango, dodajte pavlaku, mleko, med i sjedinite ih.

  3. Korak 3 – Odvojite polovinu sadržaja, pa u preostali deo u blenderu dodajte zamrznute maline I ponovo sve sjedinite. Gotov sladoled servirajte u činijice, dekorišite sa svežim malinama, borovnicama I listićima kokosa.

  4. Korak 4 – Druga varijanta je da sladoled stavite u kalupe, tako što ćete prvo poređati sveže voće (maline, borovnice..), zatim preko sipati smesu I staviti u zamrzivač na 3h. Pa ko šta voli nek izvoli.

Napomene