Svinjski file u lisnatom testu
Priprema
15 mins
Kuvanje
30 mins
 

U poslednje vreme se dosta igram i eksperimentišem sa lisnatim testom. Danas vam predstavljam jednu slanu varijantu gde sam testo prvo namazala dšamp namazom od pečuraka i suvih šljva i zatim u njega, po uzoru na Beef Wellington stavila svinjski file. Spoj ukusa je zaista neverovatan i teško mu je odoleti, a pravi se mnogo brže od orginalnog recepta.

Kategorija: Glavno jelo
Kuhinja: Kreativna
Autor: MyTastyPot
Sastojci
 • 1 lisnato testo
 • 300-400 g svinjskog filea
 • 5-6 kašika dšamp namaza od suvih šljiva
 • Žumance
 • So
 • Biber
Priprema
 1. Korak 1 – File dobro posolite i pobiberite pa zapecite na vrelom tiganju na malo maslinovog ulja ili putera. Mene su kuvari naučili da se koristi izraz zatvoriti file, što zapravo znači zapeći ga sa svih strana, po minut dva sa svake strane. Zatim ga ostavite sa strane, da se ohladi.

 2. Korak 2 – Za to vreme razvucite lisnato testo ili još bolje nabavite ono koje je već razvučeno. Sa strane ostavite jedan red koji ćete proći valjkom za pravljenje mrežice.

 3. Korak 3 – Testo namažite dšamp namazom od suvih šljiva

 4. Korak 4 – Meso stavite po sredini, zatim testo zatvorite sa jedne, a potom i sa druge strane. Mrežicu razvucite po celom testu, a onda je namažite žumancetom.

 5. Korak 5 – Pecite u rerni oko 20-30 minuta na 200 C, u zavisnosti od jačine rerne.

Napomene

Napomena: ukoliko nemate gotov namaz od pečuraka možete ga spremiti sami tako što ćete na izdinstati usitnjene pečurke  na maslinovom ulju u koje ćete dodati i koju suvu šljivu. Kada voda iz pečuraka ispari napravite namaz u procesoru. So i biber dodajte po ukusu.