Humus u korpicama od lisnatog testa
Priprema
15 mins
Kuvanje
30 mins
Porcija
15 komada
 

Večito pitanje koje mi se motalo po glavi tokom desetogodišne “full time” karijere u multinacionalnim kompanijama je bilo šta na brzaka skuvati, spremiti, a da je ujedno i zgodno da se ponese sutra na posao. Uglavnom su to bili različiti “zalogaji” koje sam kombinovala sa raznim namazima i dodacima – prave se brzo i jednostavno, vrlo su ukusni i laki za transport a mogu “opstati” i po ceo dana, kada se zaglavi u kancelariji.

Jedna od omiljenih varjatni su mi bile korpice od lisnatog testa koje sam punila humusom i dekorisala čime god sam stigla. Danas vam predstavljam “usavršenu” verziju ovog mog “all time” recepta gde glavnu ulogu ima fenomenalni Ribella humus u raznim ukusima i jestiva dekoracija.

Kategorija: Brzi zalogaji
Kuhinja: Kreativna
Porcija: 15 komada
Autor: MyTastyPot
Sastojci
  • 2 pakovanja lisnatog testa (275g)
  • 500 g Ribella humusa različitog ukusa
  • Dekoracija: mladi luk, jestivo cveće, mikro bilje, vlašac, mirođija, peršun….
Priprema
  1. Korak 1 – Lisnato testo razvucite što tanje (idealno u oblik kvadrata), a možete da koristite i već razvučeno testo kako bi procedura pripreme bila što brža.
  2. Korak 2 – Prvo testo urolajte a potom njega tako urolanog ponovo urolajte u ovo drugo. Dobijene “rolate” od testa presecite na 15 komada.
  3. Korak 3 – Sada krećemo sa malo težim, pipavijim delom. Svaki taj presečeni deo palcem po sredini gurnete na dole i krenete da oblikujete testo u korpice tako što ga stavite u kalup (ja koristim silikonski) i razvlačite od sredine ka ivicama.
  4. Korak 4 – Kada svih 15 komada tako oblikujete u korpicu, viljuškom izbockajte dno i pecite oko 30 minuta na 200 C.
  5. Korak 5 – Kada se korpice prohlade krećete sa punjenjem humusa – ja sam za svaku korpicu koristila drugačiji ukus Ribella humusa i to od bundeve, šitake, pikant, urnebes, natural i sl. i na kraju svaki dekorisala na drugačiji način (mladi luk, jestivo cveće, mikro bilje, vlašac, mirođija, peršun i sl.)
Napomene