Pasta od cvekle sa mariniranom bukovačom i sirom iz mijeha
Kuvanje
5 mins
 

Ono šta daje poseban kvalitet i "karakter" svemu što spremim pored umeća je i odabir namirnica. Sigurna sam da moja kuhinja ne bi bila ono šta jeste bez malih domaćih proizvodjača čiji se proizvodi mogu naći u skoro svakom mom receptu. Posebno uživam u otkrivanju novih kao što je ova fenomenalna San Marko pasta od cvekle koju sam napravila sa Dshamp bukovačom i sirom iz mijeha i sve "začinila" sa mikrobiljem urbanih farmera.

Kategorija: Glavno jelo, Večera
Kuhinja: Domaća, Kreativna
Keyword: Pasta
Autor: MyTastyPot
Sastojci
  • 100 g paste od cvekle
  • Reglica marinirane bukovače Dshamp
  • Sir iz mijeha
  • Mikro rukola
Priprema
  1. Korak 1 – Pastu kuvajte prema u uputstvu. Za domaću, svežu pastu 5 minuta je gornja granica, da bi vam ostale al dente.

  2. Korak 2 – U tiganj sipajte ulje iz dshamp teglice koje u sebi sadrži i začine i vino i dodajte pastu direktno iz vode u kojoj ste je kuvali. Promešajte par puta u tiganju i na kraju dodajte bukovaču i sir iz mijeha, koji će zbog toplote krenuti da se topi.

  3. Korak 3 – Namerno vam nisam pisala količine, jer je to stvarno stvar ukusa. Ja lično preferiram da mi u ovakvim jelima uvek dominira pasta, a sa dodacima nikad ne preterujem već su tu tek toliko da obogate ukus.

  4. Korak 4 – Pošto se pasta jede čim se spremi, "začinila" sam je mikro rukolom kako bih dobila na ukusu, izgledu, a bogami i na vitaminima.

Napomene

Napomena: mikro rukolu možete zameniti i običnom rukolom.