Poširano jaje sa šparglama i brzim holandeze sosom
Priprema
5 mins
Kuvanje
5 mins
Porcija
1 porcija
 
Koliko vama mali kućni aparati pomažu u kuhinji i olakšavaju pripremu hrane?! Meni zaista mnogo. Sa njima mi je kuvanje postalo još zabavnije, a ceo process pripreme brži I lakši. Tako na primer kad krene vreme špargli, jedan od meni omiljenih doručaka je prepečen tost/hleb, špargle, poširano jaje I holandeze sos. Uz pomoć @boschhomesrb #vitaboost blendera holandeze sos napravim super brzo i bez kuvanja na pari a tekstura bude savršena. Jaja već neko vreme poširam u mikrotalasnoj rerni a sve što ostane je da prepečem hleb u tosteru i zapečem špargle na puteru i moj savršeni doručak je spreman.
Kategorija: Doručak
Kuhinja: Kreativna
Keyword: Domaći holandeze sos, Poširano jaje
Porcija: 1 porcija
Autor: MyTastyPot
Sastojci
 • Jaje
 • Špargle
Sos:
 • 80 g putera
 • 3 žumanaceta
 • Dimljena paprika ili kajenska
 • Kašika soka od imuna
 • Kašika senfa
 • So
Priprema
 1. Korak 1 – Sos: puter istopite u mikrotalasnoj. Žumanca, senf, limun, so, papriku, stavite u blender I dobro sjedinite. Zatim u laganom mlazu krenite da dodajete puter, dok se sve dobro ne zgusne.

 2. Korak 2 – Špargle ispecite na puteru i dobro ih začinite solju I biberom.

 3. Korak 3 – U čašu sipajte vodu, stavite je na 30 sekundi u mikrotasasnu da se voda zagreje, zatim pažljivo sipajte jaje, prekrijte providnom folijom I stavite u mikrotalasnu na 1 minut i 30 sekundi na najjaču temperaturu. Pažjivo ga izvadite iz čaše I stavite na ubrus da se ocedi.

 4. Korak 4 – Hleb prepecite, stavite prvo špragle preko, zatim poširano jaje, holandeze sos I na kraju začinite sve mikrorotkvicama.

Napomene

Napomene:
Ukoliko sos neće da se sgusne dodajte još jedno žumance. Za holandeze koristite uvek sveža po mogućstvu domaća jaja.

Špargle ukoliko su tanke treba im bukvalno 5 minuta da se prepeku na puteru.

Dužina kuvanja jajeta u mikrotalasnoj zavisi od jačine vaše mikrotalasne. Ovo je vreme koje je potrebno za moju mikrotalasnu.