Punjene suve šljive sa A la kajmakom, orasima i narom
Priprema
10 mins
Porcija
15 komada
 

Iako zime još uvek nema, decembar namje stigao, a sa njime i vreme praznika. Ja sam neko ko baš voli praznike i celu tu pozitivnu euforiju koju oni donose. Da li je slično i kod vas? Zato sam valjda već i počela da razmišljam o prazničnoj trpezi i šta sve spremati:) Osmislila sam dosta toga, te se radujem što ću sa vama u narednih nekoliko nedelja podeliti ideje i predloge šta sve možete uvrstiti u vaš praznični meni. Krenimo redom, od predjela: punjene šljive su mi tu uvek jedan od favorita a u kombinaciji sa A la kajmakom, orasima i narom postaju neodoljivo šarmantni slano-slatki zalogaji sa kojima možete započeti praznični ručak ili večeru.

Kategorija: Apetajzer, Brzi zalogaji
Kuhinja: Domaća, Kreativna
Keyword: Suve šljive
Porcija: 15 komada
Autor: MyTastyPot
Sastojci
  • 15 komada suvih mekanih šljiva
  • 100 g A la kajmaka
  • Šaka oraha
  • Dimljena so
  • Dimljena paprika
  • 15 zrna nara
Priprema
  1. Korak 1 – Orah prepecite u tiganju, a zatim ga usitnite u u secku. Lično volim da budu malo veći komadići kako bi se bolje osetio ukus oraha.

  2. Korak 2 – A la kajmak umutite sa dimljenom solju i dodajte usitnjen orah. Zatim sve prebacite u kesu za zamrzivač, secnite dno i krenite da punite šljive.

  3. Korak 3 – Za ovakve recepte uvek biram mesnatije, mekše šljive jer su one lakše za punjenje i oblikovanje, a sa druge strane su mnogo ukusnije. Prstom preoblikujte šljivu kako bi moglo što više fila da stane, napunite šljivu, pospite je sa dimljenom paprikom, kojim komadićem oraha i stavite zrno nara na vrh.